ViaColumbus

Coaching

  Katrien Peters

   

  foto © indra laenens

  Mag ik me even voorstellen? 

   

  Ik ben een echtgenote, moeder, zus, vriendin, dochter, buurvrouw, tante, oud-leerling, student, familielid, luisterend oor, klant, zorger, zoeker, ontdekker, voorbijholler, koukleum, coach voor kinderen en jongeren én hun familie, ......... Maar bovenal ben ik "gewoon" Katrien!

  Het idee om een eigen praktijk op te richten borrelde al even in mijn hoofd. Als leerkracht in het lager, secundair en buitengewoon onderwijs (OV3 type 3) voelde ik al snel dat ik tekort schoot in datgene wat ik écht belangrijk vind: kinderen en jongeren en hun ouders zien, beluisteren, tijd voor nemen, begeleiden in hun zorgen en bekommernissen, helpen zoeken naar datgene dat écht belangrijk is in het leven. Als leerkracht streefde ik naar zorg en zorgverbreding, maar ik slaagde er gezien o.a. de tijds- en groepscontext vaak niet in. Ik dacht dat ik faalde. 

  En dan begon mijn zoektocht... Ja, die heeft heel wat jaren in beslag genomen. De angst zegevierde vaak op de moed, mijn wilskracht was groter dan mijn energie. Toch ging ik wat op me afkwam niet met angst, maar met hoop tegemoet! De opleidingen en nieuwe ontmoetingen maakten me tot een rijker iemand. En mijn praktijk kreeg stillaan vorm, mijn levensdroom ook. 

  Als mama van een dochter (2008) en een zoon (2010) weet ik maar al te goed dat het geluk van een kind elke ouder na aan het hart ligt. Elk kind heeft zoveel kracht in zich zitten, maar heeft soms een schouderklopje, een luisterend oor of duwtje in de rug nodig! Maar zeker ook de ouders en het gezin!!! 

  Want wat als je het gevoel krijgt dat niemand je kind begrijpt? Dat je niet meer weet wat te doen terwijl je ziet dat je kind ongelukkig of eenzaam is? Dat je kind zichzelf niet eens begrijpt? Dat je je schuldig voelt als ouder, machteloos, maar dat je verandering wilt? 

  Ik ga graag samen met jullie op ontdekkingstocht! 

  Ik ben Katrien, en ik ben dankbaar en tevreden!

  Gevolgde opleidingen:

  Ik volg regelmatig andere opleidingen en trainingen om mezelf te blijven ontwikkelen en over mezelf te blijven reflecteren. Ik volg supervisie, en organiseer tevens intervisie.

   

  terug

  ViaColumbus
  Katrien Peters
  Tolkamerstraat 19, 3473 Waanrode, België
  Ondernemingsnummer 0638.945.037