ViaColumbus

Coaching

  13/10/2017: FAALANGST - Kapitein Kanda Wel

   

  "Ik kan het niet." zegt Lies elke dag bij het zien van haar huiswerk. Jeroen leert heel veel en heel nauwgezet, en nog panikeert hij bij een toets. Seppe spreekt niet graag luidop, en vindt het dan ook verschrikkelijk om een spreekbeurt te 'moeten' geven... 

  Meer en meer kinderen vertonen faalangst. Angst om te mislukken kent iedereen wel. Maar wanneer de angst om te falen het functioneren belemmert en/of blokkeert, dan is er meer aan de hand. Wat is faalangst? Hoe herken je het? Wat kun je eraan doen als ouder en als leerkracht?

  Op deze INFO-AVOND VOOR OUDERS EN LEERKRACHTEN, verwelkom ik graag Jessica Benedetto en Anke Claes uit in mijn praktijk. 

  Deze 2 zeer gedreven leerkrachten richten zich uitdrukkelijk niet alleen op het inhoudelijk of cognitief vlak, maar des te meer op het emotioneel en sociaal welbevinden van de kinderen. Jessica heeft naast haar job in het onderwijs ook een eigen praktijk als kindercoach te Bilzen, Spoenk Sparkel. Samen hebben ze een traject ontwikkeld rond faalangstreductie, "Kapitein Kan Da Wel".

  Wil je meer te weten komen over faalangst? Kan je als ouder of leerkracht tips & tricks gebruiken?
   

  Kom dan zeker eens je oor te luister leggen!

  Inschrijven op voorhand, de plaatsjes zijn beperkt.

  DATUM : vrijdag 13/10/2017

  UUR: 19u30-21u30

  LOCATIE: praktijkruimte Via Columbus, Tolkamerstraat 19 te 3473 Waanrode

  PRIJS: 30,00 EUR 

  Deze avond gaat door vanaf minium 6 deelnemers. 

  ANKE CLAES 

  " Als leerkracht lager onderwijs en mama van 2 kids (5 en 9 jaar)  is het laten groeien van je (klas)kinderen een belangrijke dagdagelijkse doelstelling. Niet alleen inhoudelijk of cognitief, maar ook emotioneel en sociaal gericht, werk ik hier elke dag naar toe. Doch merk ik dat er in je klaspubliek kinderen zitten die, ondanks inspanningen, er niet altijd in slagen om dat doel te bereiken. Of zeker niet het onderste uit hun eigen kan (kunnen) weten te halen.
  Dus ga je als leerkracht/ouder  op zoek naar alternatieven om de kinderen nog beter te helpen. Zo geef ik op mijn school de  weerbaarheidstraining Rots en Water, om met de leerlingen  aan hun zelfbeeld, hun weerbaarheid en hun sociaal gedrag te sleutelen. Ook met de braingymtraining die ik dagelijks met mijn eigen leerlingen doe, blijf  ik hun  gevoel positief bewaken.
  Door die stappen in het landschap van de emotionele en sociale kant van het klasgebeuren te zetten, zie ik in mijn klasbeeld steeds meer leerlinggroepen, die extra aandacht nodig hebben:  faalangst aanpakken werd een nieuwe uitdaging..."

  JESSICA BENEDETTO 

  "Ik ben Jessica Benedetto en een gelukkige mama van 2 prachtige kinderen (6 en 8 jaar). Zelf ben ik heel graag creatief bezig en houd ik van een uitdaging. 15 jaar geleden ben ik gestart in het onderwijs. Met hart en ziel heb ik voor de klas gestaan. Toch bleef ik binnen mijn job met een grote honger zitten en na het volgen van loopbaanbegeleiding en een persoonlijke zoektocht heb ik het diploma kindercoach behaald. Vandaag de dag combineer ik met veel enthousiasme mijn job in het onderwijs, met mijn eigen praktijk Spoenk Sparkel.
  Ik geloof in de kracht van mensen. Ook al is iemand zoekend, twijfelend, zij/hij is uniek. Ik geloof in de kwaliteiten die in elke mens aanwezig zijn. Het is een voorrecht om samen met de kinderen en jongeren op zoek te gaan naar de kracht om te stralen.

  De kracht, om je te doen stralen, is in jou!" 

  terug

  ViaColumbus
  Katrien Peters
  Tolkamerstraat 19, 3473 Waanrode, België
  Ondernemingsnummer 0638.945.037