ViaColumbus

Coaching

  06/11/2017 - Lezing AnderSS communiceren

   

  Hoe kan je met kinderen, jongeren en volwassenen met autismespectrumstoornis (en met mensen in hun omgeving) praten over autisme? Hoe kan je mensen met ASS helpen zichzelf - in relatie met anderen - beter te leren begrijpen? Hoe kan je dingen visueel duidelijk maken binnen communicatie?

   

  Op deze thema-avond "AnderSS communiceren" kom je meer te weten!

  In mijn werk met kinderen, jongeren en hun ouders werk ik veel met visueel ondersteunende middelen. Eentje hiervan is Brain Blocks. Ik zet deze toolbox vaak in voor psycho-educatie, maar ook als communicatiemiddel. Zeker niet alleen met mensen met Autismespectrumstoornis, maar toch vaak voor deze doelgroep. 

  Wat is dat eigenlijk, autismespectrumstoornis (ASS)? Wat 'werkt' er dan anders? Welke gevolgen heeft dat voor het functioneren in het dagelijkse leven? En hoe maak je duidelijk wat je wilt, hoe éénzelfde taal spreken? 

  Tijdens deze thema-avond leer je  gemakkelijker met een persoon met autisme (en met belangrijke anderen in zijn omgeving) over autisme, en de gevolgen daarvan in het dagelijkse functioneren, communiceren. Naast een theoretisch kader reik ik je praktische tools aan. 

  DATUM: maandag 6 november 2017 

  LOCATIE: in de praktijkruimte van Via Columbus, Tolkamerstraat 19 te 3473 Waanrode (omgeving Diest/Bekkevoort).

  UUR: 20u00 tot 22u00

  AANTAL DEELNEMERS: minium 6, maximum 12. 

  PRIJS: 30,00 EUR/persoon 

  Inschrijven op voorhand via info@viacolumbus.be of telefonisch 0468/27.89.74. 

   

   

   

  terug

  ViaColumbus
  Katrien Peters
  Tolkamerstraat 19, 3473 Waanrode, België
  Ondernemingsnummer 0638.945.037