Afbeelding van Kinder- en jeugdpsychiatrie ← terug

Kinder- en jeugdpsychiatrie

U kan in onze groepspraktijk ook terecht voor kinder- en jeugdpsychiatrie, evenals systeemtherapie. 

Dr. Evelyne Van Reet werkt volgens de RIZIV-tarieven en is geconventioneerd en geaccrediteerd arts.

Een kinder- en jeugdpsychiatrisch onderzoek wordt terugbetaald als er een verwijsbrief van de huisarts, pediater of kinderneuroloog bezorgd wordt. Het remgeld (gedeelte zelf te betalen) bedraagt tussen de 6 en 18 euro afhankelijk van de aard van het contact. 

Er wordt gewerkt via de derdebetalersregeling. Dit betekent dat u enkel het remgeld betaalt en de arts het overige bedrag rechtstreeks van de mutualiteit ontvangen, zo hoeft u het volledige bedrag dus niet voor te schieten. U dient hiervoor enkel een kleefbriefje van de mutualiteit van uw kind/jongere en de identiteitskaart van uw kind mee te brengen naar het eerste gesprek bij de arts.

Helaas gebeurt het nog steeds regelmatig dat afspraken laattijdig of niet geannuleerd worden. Dit is voor ons erg vervelend omdat wij andere cliënten die op de wachtlijst staan niet verder kunnen helpen. Daarom dient annulatie van een afspraak, ongeacht de reden, minstens 48 uur op voorhand te gebeuren. Anders wordt het consult volledig in rekening gebracht (100 euro). Tenzij omwille van overmacht zoals ziekte, dan vragen wij om ons een ziekteattest te bezorgen.