Afbeelding van Ons team ← terug

Ons team

Groepspraktijk Via Columbus te Waanrode en Groepspraktijk De Levensboom te Rillaar werken al jaren samen. In 2015 kruisten onze wegen elkaar, een ontmoeting die tot mooie samenwerkingen heeft geleid. 

Ontmoet het team van beide praktijken, ieder met haar eigen expertise, aanvullend op elkaar!

Door onverwachte familiale omstandigheden start Sofie Verhoeven op heden nog niet in onze praktijk op wat betreft psychodiagnostiek. 

Kinder- en jeugdpsychiater dr Evelyne Van Reet start op vanaf 01/01/2023. 

De duur van onze wachtlijsten variëren van periode tot periode. Wanneer de wachttijd te lang dreigt op te lopen zijn wij soms genoodzaakt om een aanmeldingsstop in te lassen.

Op dit moment zijn wij genoodzaakt een aanmeldingsstop in te lassen voor psychodiagnostiek en kinderpsychiatrisch onderzoek/opvolging. Aanmeldingen voor individuele therapie/coaching en systeemtherapie kunnen nog wel.

!Wij streven ernaar om het therapeutisch proces meteen na de intakefase (verkennende fase om in te schatten wat en hoe er verder nodig is)  te kunnen opstarten, afhankelijk van onze agenda's kan het echter zijn dat dit soms niet aansluitend kan!

dr. Evelyne Van Reet - Via Columbus + De Levensboom

Kinder- en jongerenpsychiater Evelyne Van Reet  

Lees meer

Sofie Verhoeven - Via Columbus + De Levensboom

Sofie Verhoeven is kinder- en jeugdspychologe, met specialisatie in psychodiagnostiek. Je kan dan ook voor testings en onderzoeken bij haar terecht.

Haar motto: "Het mooiste geschenk dat je iemand kan geven is oprechte aandacht." 

Lees meer

Anse Frederickx - De Levensboom

Anse Frederickx is kinder- en jongerenpsychologe, en psychodynamisch kinder- en jongerenpsychotherapeute. Ze is altijd al heel erg gefascineerd geweest in het "waarom" van gedachten, gedragingen en gevoelens van mensen. Je kan bij haar te Rillaar terecht, Groepspraktijk De Levensboom.

Lees meer

Katrien Peters - Via Columbus

Ik heb een plek gecreëerd waar kinderen, jongeren en gezinnen de zorg en begeleiding krijgen waarvoor er in het onderwijs geen plaats is. Samen met jullie ga ik op ontdekkingstocht naar wat je beter in je vel doet voelen. De oplossing zit in elk kind. We gaan het samen vinden en naar boven brengen.

Lees meer

Hanne Verdeyen - Via Columbus

Ik wil graag voor jullie de persoon zijn, die in een veilige omgeving samen op zoek gaat naar ‘het zich goed voelen’ van jouw kind en jou als ouder. Ik wil het vertrouwen om zichzelf beter te kunnen ontwikkelen, helpen versterken.

Binnen Via Columbus richt ik me voornamelijk op moeilijkheden rond faalangst, weerbaarheid, angsten, zelfvertrouwen en omgaan met gevoelens. Daarnaast komen auticoaching en studiecoaching (leerbegeleiding en bijles) tevens ook in aanmerking, evenals Brainspotting (traumatherapie). Ik richt me vooral op kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar. 

 

Lees meer

Nele Op de Beeck - Via Columbus

In elk kind zit een schat verborgen. Soms heeft een kind het moeilijker deze schat te vinden. Ik wil graag, samen met ieder kind, op zoek gaan naar hoe deze schat je kan helpen sterk in je schoenen te staan, je goed te voelen en trots te zijn op jezelf.

Binnen Via Columbus richt ik me voornamelijk op moeilijkheden rond faalangst, weerbaarheid, angsten, zelfvertrouwen en omgaan met gevoelens. Daarnaast komen auticoaching en studiecoaching (leerbegeleiding en bijles) tevens ook in aanmerking, evenals Brainspotting (traumatherapie). Ik richt me vooral op kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar. 

Lees meer

Joke Goossens - Via Columbus

Alle kinderen zijn sterren die elk op hun eigen manier schitteren. Samen met jullie wil ik op zoek gaan naar ieder zijn manier van schitteren. Ieder kind heeft het recht om zich goed te voelen en te schitteren met zijn of haar talenten. Soms verloopt deze weg anders dan verwacht. Samen bekijken we hoe we er geraken langs die andere weg.

Lees meer

Sarah Desaever - Via Columbus

Sarah Desaever (°1978) studeerde af als leerkracht kleuteronderwijs. Gedurende 4 jaar had ze haar eigen klas, nadien stapte ze over in de functie van zorgleerkracht. Na 20 jaar werkzaam in het basisonderwijs schakelde ze over naar het ondersteuningsnetwerk.  Ze heeft ervaring met het werken met kinderen met leer- en/of emotionele problemen, ASS, ADHD, …

Lees meer