Afbeelding van Anse Frederickx - De Levensboom ← terug

Anse Frederickx - De Levensboom

"Altijd al heel erg gefascineerd geweest in het "waarom" van gedachten, gedragingen en gevoelens van mensen."

Hallo, mijn naam is Anse. Ik ben altijd al heel erg gefascineerd geweest in het ‘waarom’ van gedachten, gedragingen en gevoelens van mensen. Vanzelfsprekend vloeiden daaruit mijn opleidingen in de psychologie verder.

Ik behaalde mijn professionele bachelor in de toegepaste psychologie (Lessius Antwerpen) en mijn master in de klinische kinder- en jeugdpsychologie (KU Leuven). Ik koos de optie kinderen en adolescenten omdat ik zeer graag werk met kinderen. Ik heb ook verschillende jaren studiebegeleiding gegeven aan kinderen, adolescenten en jongvolwassenen die leermoeilijkheden hadden. Deze waren vaak gecombineerd met een emotionele factor. Hierdoor werd mijn passie om te werken met kinderen alleen nog maar sterker. Na het werken bij verscheidene groepspraktijken richtte ik in 2015 mijn eigen praktijk De Levensboom op. Ik werk hier met kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar. Daarnaast coach ik jongvolwassenen tot 30 jaar. Ik heb ook een aantal jaren gewerkt als praktijkassistent aan de faculteit Psychologie van de KU Leuven. Na wat wikken en wegen besloot ik in 2020 daarmee te stoppen zodat ik meer tijd en ruimte kreeg om mij te verdiepen in en te reflecteren over mijn pad als therapeute en daaraan concreet verder richting te geven.  De kriebels om kennis en ervaring over te dragen bleven echter bestaan en zo ben ik dan ook samen met Katrien tot Via Kanteel gekomen.
 

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrienden en familie. Ik ben trotse mama van ons zoontje Mille en baasje van onze hond Boris, waarmee ik graag op kleine en grote avonturen ga. Daarnaast vertoef ik graag in de natuur, ben een hele grote dierenvriend en doe graag culturele activiteiten. Af en toe mag er ook een spannend avontuur bij! Verder ben ik een creatieve en bezige bij, maar ik kan ook ontspannen van een gezellig avondje bioscoop.

Mijn grote droom is om een kleinschalige zorgboerderij op te starten, waarbij mens en dier in het therapeutisch proces verbonden worden. Een eerste stap hierin is mijn hond Boris tot therapiehond op te leiden en de opleiding Animal Assisted Therapy (AAT) aan te vangen. Daarnaast heb ik een bijzondere interesse met heel jonge kinderen te werken. Dit is een doelgroep waar ik in mijn praktijk heel veel mee werk. Om mij hier nog verder in te verdiepen is de Infant Mental Health opleiding dan ook een tweede opleiding die ik graag in de nabije toekomst zou aanvangen. 

Opleidingen: 

- professionele bachelor in de toegepaste psychologie (Lessius Antwerpen)
- master in de klinische kinder- en jeugdpsychologie (KU Leuven)
-  jaaropleiding specialisatie in de kindertherapie (Educatieve Academie Antwerpen) 
- 4-jarige opleiding tot psychodynamisch kinderpsychotherapeut (KU Leuven)
-Specifieke opleidingen/vormingen rond o.a. belevingsonderzoek, zandspeltherapie, HSP,...

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en de Belgische Federatie van Psychologen (BFP). Ik ben erkend door de psychologencommissie (701114759). Daarnaast ben ik erkend bij de overheid onder het visumnummer 265901