Afbeelding van Joke Goossens - Via Columbus ← terug Niet gepubliceerd

Joke Goossens - Via Columbus

Joke Goossens behaalde haar bachelor kleuteronderwijs en buitengewoon onderwijs. In de 18 jaar die ze werkt heeft ze veel ervaring opgedaan in zowel gewoon onderwijs als buitengewoon onderwijs. Verder volgde ze het postgraduaat autisme aan UCLL Diepenbeek.

Ze heeft zelf als leerkracht voor de klas gestaan, was GON-begeleidster voor kinderen met een visuele beperking en kinderen met een matig tot zware mentale beperking. De laatste 3 jaar werkte ze in het ondersteuningsnetwerk, waar ze veel ervaring opdeed in het begeleiden van lagere scholen met diverse zorgvragen. Alsook inclusie van kinderen met een mentale beperking in het gewoon onderwijs.

Binnen Via Columbus richt ze zich vooral op auticoaching en ouderbegeleiding voor kinderen van kleuterleeftijd tot 12 jaar.

"In mijn job als ondersteuner voelde ik dat kinderen en ouders meer nood aan begeleiding hadden. Meer dan ik kon bieden. Enkel via de school werken is niet genoeg. Zich goed voelen gebeurt niet enkel op school. Als de basisbehoefte welbevinden niet voldaan is, is er ook geen ruimte om te leren. Als mama van 2 kinderen heb ik zelf ondervonden hoe het is om je kind te zien vechten voor zijn geluk. Graag wil ik voor jullie het luisterend oor zijn dat jullie begrijpt. Een vertrouwenspersoon aan wie je alles kwijt kan en die SAMEN op zoek gaat naar hoe het wel kan."

Contactgegevens

T. 0497 19 73 29
joke@viacolumbus.be