Afbeelding van Katrien Peters - Via Columbus ← terug

Katrien Peters - Via Columbus

Als leerkracht in het lager, secundair en buitengewoon onderwijs (OV3 type 3) voelde ik al snel dat ik tekort schoot in datgene wat ik écht belangrijk vind: kinderen en jongeren en hun ouders zien, beluisteren, tijd voor nemen, begeleiden in hun zorgen en bekommernissen, helpen zoeken naar datgene dat écht belangrijk is in het leven. Als leerkracht streefde ik naar zorg en zorgverbreding, maar ik slaagde er door de tijds- en groepscontext vaak niet in. Ik dacht dat ik faalde.

Ik creëerde in 2015 met ViaColumbus een plek om kinderen en hun ouders de aandacht en begeleiding te geven waar ze zoveel nood aan hadden en waar ik, als leerkracht, niet aan toe kwam. Elk kind heeft zoveel kracht in zich zitten, maar heeft soms een schouderklopje, een luisterend oor of duwtje in de rug nodig. Voor de ouders en de rest van het gezin geldt net hetzelfde.

Contactgegevens

T. 0468/27 89 74
info@viacolumbus.be 

Afbeelding van Gewoon mezelf...

Gewoon mezelf...

Voor wie bij ViaColumbus binnenwandelt, ben ik gewoon "Katrien": echtgenote, moeder, zus, vriendin, dochter, buurvrouw, tante, student, luisterend oor, zorger, zoeker, ontdekker, voorbijholler, koukleum en coach voor kinderen, jongeren én hun familie.

Als mama van een dochter (2008) en een zoon (2010) weet ik maar al te goed dat het geluk van een kind elke ouder na aan het hart ligt. Wat als je het gevoel krijgt dat niemand je kind begrijpt? Dat je niet meer weet wat te doen wanneer je ziet dat je kind ongelukkig is? Dat je kind zichzelf niet eens begrijpt? Dat je je als ouder schuldig en machteloos voelt, maar dat je verandering wilt? 

Stap binnen bij ViaColumbus en ik ga graag samen met jullie op ontdekkingstocht.

Hieronder vind je een overzicht van mijn gevolgde opleidingen. 

opleidingen

Ik volg regelmatig opleidingen en trainingen om mezelf te blijven ontwikkelen en over mezelf te blijven reflecteren. Ik volg individuele supervisie, evenals intervisie in een groep van kinderpsychologen. 

Lees meer