Afbeelding van Onze aanpak ← terug

Onze aanpak

Je kind staat centraal

In Via Columbus staat jouw kind met zijn gevoelens en gedrag centraal. Hij of zij is uniek én expert over zichzelf! Vanuit jouw kind wordt er samen gezocht naar oplossingen. Je wordt als ouders hier nauw bij betrokken en ondersteund.

Ontwikkelen is iets persoonlijks

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo, heeft zijn eigen unieke ervaringen en eigen kijk op de wereld om zich heen. Een kind ontdekt echter ook dat er van hem of haar (heel) veel wordt verwacht, en dat het zich aanpast aan de gestelde eisen van de maatschappij. Niet elk kind kan daaraan voldoen en dat hoeft ook niet! Ieder kind heeft het recht om zichzelf te mogen en kunnen zijn en zich op zijn eigen, persoonlijke wijze te ontwikkelen.

Ontdek het positieve

Te vaak wordt er gekeken naar wat fout gaat of niet goed is, terwijl de kracht net zit in datgene wat wél goed gaat, waar het kind wél sterk in is, wat het kind wél goed doet voelen! Hij of zij dient zich hiervan bewust te worden, naar de verdere ontwikkeling en het zelfvertrouwen toe. U als ouder wordt nauw betrokken op deze ontdekkingsreis, die immers niet bij Via Columbus stopt...

Jonge kinderen hebben vaak het vermogen niet om verbaal hun gevoelens te benoemen. Daarenboven is het ene kind een prater, terwijl het andere kind liever creatief bezig is of het prettiger vindt om te praten terwijl het speelt. Vandaar dat we gebruik maken van verschillende werkvormen: creatief coachen, gesprek, visualisatie, spel, poppenspel, helende verhalen, relaxatie-oefeningen, psycho-fysieke oefeningen,... op maat van uw kind! 

Positivisme, oplossingsgericht werken, stilte, rust en ontspanning zijn onze ankers.

Via Columbus gaat mee op ontdekking, op de weg van uw kind