Afbeelding van Visie ← terug

Visie

What's in a name?

Op een dag kreeg ik van mijn vader een tekening die hij zelf had gemaakt. Ik legde de tekening aan een aantal kinderen voor, en vroeg hen om te vertellen wat ze erin zagen. Sommigen zagen er wandelaars in, mensen die op weg zijn, met een rugzak. Anderen zagen er niet veel in, en vonden het een rare tekening. En dan was er die jongen van 6... Die zag er matrozen in, met pofbroeken en rugzakken, op een schip naar een land met donkere mannen (de schaduwen), .... Hij was mijn inspiratiebron!

"Via" staat voor weg, op weg gaan. Via mij - "coach (en bovenal de persoon) Katrien" zelf - wil ik kinderen en jongeren, én hun gezin, dingen helpen ontdekken! En "Columbus", die kent iedereen wel, ... Het symbool voor "ontdekken".

Zo kreeg mijn praktijk een naam. De tekening van mijn vader werd het logo. En zo ontstond een missie én visie: een rustige plaats creëren om met kinderen, jongeren en ouders ondersteunend op weg te gaan. 

Je kind geeft aan dat er iets mis is, dat hij/zij niet goed in zijn/haar vel zit. Soms is het zelfs niet duidelijk wat er aan de hand is. Dan heb je behoefte aan een hulpverlener bij wie je snel terecht kunt. Hiervoor kan je op ons een beroep doen.

Je kan bij ons terecht voor een individuele kinder- en jongerencoaching/therapie, of je kind kan deelnemen aan één van onze trainingen. 

Kinder- en jongerencoaching

Je kind is expert over zichzelf

In de coaching of therapie staat jouw kind met zijn gevoelens en gedragingen centraal. Hij/zij is uniek én expert over zichzelf! Vanuit jouw kind wordt er samen gezocht naar oplossingen, op korte termijn naar een positieve doorbraak!

Meer informatie over kinder- en jongerencoaching

Auti-coaching (ASS)

Kinderen met autisme zijn niet moeilijk. Ze hebben het moeilijk.

We bieden coaching, hulp en begeleiding aan voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met ASS, met normale begaafdheid. Dit vanaf de leeftijd van 7 jaar t.e.m. 25 jaar. 

Kinderen of jongeren met ASS krijgen vaak al (G)ON-begeleiding, begeleiding van kinesist of logopedist, of via revalidatiecentra. Maar hebben ze effectief een vertrouwenspersoon, iemand die met hen meedenkt en meevoelt? Samen bekijken we hoe we u en/of uw kind het beste kunnen helpen, met de bril van ASS op! Overleg met alle betrokken partijen is hierin een meerwaarde! 

Meer over de auti-coaching

Trainingen

Kinderen kampen vaak met dezelfde moeilijkheden: faalangst, assertiviteit en sociale vaardigheden.

Voor deze thema's organiseren we doelgerichte trainingen waarin we de kinderen per leeftijdscategorie begeleiden over een langere periode. Na de training organiseren we regelmatig ook enkele terugkomavonden om de geleerde technieken weer op te frissen of dieper in te gaan op wat nog moeilijk gaat. 

Meer informatie over onze trainingen

Meer weten? Neem een kijkje in 'de praktijk', of lees hieronder over onze 'aanpak' en 'topics'. 


Heb je een vraag?

Ben je niet zeker of jouw zorgvraag binnen onze werkinge past of wil je meer weten over wat we doen? 

Stel je vraag aan ViaColumbus

Onze aanpak

In Via Columbus staat het kind en zijn/haar talenten centraal.

Lees meer

De praktijk

In het landelijke Waanrode ligt de praktijkruimte van Via Columbus. Neem alvast een kijkje.

Lees meer

Topics

Heel wat aspecten van het kinderbrein (en het ouderbrein) zijn opmerkelijk. Hier vind je alvast wat topics en leuke weetjes.

Lees meer