Afbeelding van Rots en Water training Kinderen/Jongeren ← terug

Rots en Water training Kinderen/Jongeren

 

 

De Rots en Water-training (R&W) is een actieve, psycho-fysieke training voor jongens én meisjes. Je leert er stevig in je schoenen staan, opkomen voor jezelf wanneer nodig, controlebeheersing, en respectvol assertief met elkaar omgaan. 

A.d.h.v. speelse oefeningen in groep krijg je inzicht in jouw R&W-eigenschappen, waarna we kort stilstaan bij de ervaringen. In tegenstelling tot andere weerbaarheidstrainingen gaan we bij Rots en Water van “DOEN en VOELEN” naar “DENKEN en PRATEN” (en niet omgekeerd).


Centrale thema’s zijn weerbaarheid, zelfvertrouwen, zelfcontrole en zelfreflectie.

"Mijn dochter vindt het eigenlijk niet ok dat iemand van haar klas wordt gepest, maar ze is zo bang om zelf gepest te worden dat ze niet voor de andere zal opkomen. Toch voelt ze zich niet goed over zichzelf." 
“Mijn zoon wordt gepest, hij vlucht altijd weg of begint te wenen. Er zijn niet altijd mensen in de buurt die hem kunnen of willen helpen. Wij ouders zeggen altijd wat hij moet of kan doen, maar toch doet hij het niet.”
"Jongeren zijn zoveel met sociale media bezig, dat ze denken dat ze alles mogen zeggen of doen, zonder grenzen te respecteren. Grenzen voor zichzelf aangeven, maar ook grenzen van anderen respecteren.
“Onze zoon kan zich niet beheersen, als het hem niet aanstaat begint hij dingen kapot te maken, of zelfs anderen pijn te doen. Hoe kan hij zijn woede beter kanaliseren of reguleren?”
“We merken op dat onze dochter alleen maar goed wil doen voor anderen, zich altijd heel pleasend opstelt. Ze pikt ook alles rondom zich op, en kan zich moeilijk focussen. Op het einde van de dag komt ze thuis, en dan komt het eruit: woede-uitbarstingen!”


De training bestaat uit 8 sessies van 1 uur en kost in totaal 180 euro.  Het programma wordt in Waanrode aangeboden door Katrien Peters, in groepjes van minimum 4 deelnemers en maximum 8 deelnemers. 

Katrien  is een gecertificeerd Rots & Water-trainer van het Gadaku Instituut in Nederland.


Wat

8 weken "Rots en Water"-weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar.

Wanneer

DATA'S COMING SOON! 

Kan je er deze keer niet bij zijn? Stuur ons een bericht en we houden je op de hoogte van komende data.

Waar

Zaal Bergendal - parketzaal, Grote Vruente 57B, Waanrode (ligging en bereikbaarheid)

Prijs

€ 180,00 per deelnemer
In de prijs zijn het materiaal, de opdrachten en een drankje inbegrepen.

Betalen doe je vóór de start van de training. Dat kan per overschrijving of cash bij de start van de eerste sessie.

Wat trek je aan?

Soepel zittende kledij en sportschoenen.

Intakegesprek

Voor de definitieve inschrijving houden we eerst een individueel intake- en kennismakingsgesprek. Hierin overlopen we het programma van de training met de ouders.Dit gesprek duurt een uur, en kost 50 euro. Bij de definitieve inschrijving wordt dit bedrag terugbetaald.

Er wordt tevens een gratis info-avond voorzien op woensdag 16/03/2022 om 19u30 online. Inschrijven op voorhand is noodzakelijk. 

Inschrijven

Schrijf je in via het contactformulier met vermelding "Rots en Watertraining".

Inschrijven

Heb je vragen over deze training?

Stel al je vragen over de "Rots en Water"-training via ons contactformulier.

Stel je vraag aan ViaColumbus