Afbeelding van Sarah Desaever - Via Columbus ← terug

Sarah Desaever - Via Columbus

Sarah Desaever (°1978) studeerde af als leerkracht kleuteronderwijs en is sindsdien 20 jaar werkzaam in het basisonderwijs.  Gedurende 4 jaar had ze haar eigen klas, nadien stapte ze over in de functie van zorgleerkracht (Schaarbeek), waar ze werkte met kinderen met leer- en/of emotionele problemen, ASS, ADHD, … Sinds 2 jaar werkt ze nu binnen het ondersteuningsnetwerk in een aantal secundaire scholen in de Brusselse regio. 

Binnen Via Columbus richt zij zich vooral op kinderen met faalangst, hoogsensitiviteit, rouwverlies, moeilijk gevoelens kunnen uiten, ASS/autisme, weerbaarheid en scheidingen. 

De wereld van vandaag gaat snel en is druk. De verwachtingen van de omgeving of vanuit het kind zelf zijn soms torenhoog. Niet gek dat kinderen even niet meer weten welke richting ze uit moeten, dat ze niet meer weten hoe ze zichzelf kunnen/mogen zijn, dat ze niet meer vertrouwen op hun talenten.  
Zelf ben ik mama van 3 heel erg bijzondere, maar ook heel verschillende tienerjongens. Ik weet perfect dat je als ouder soms vast komt te zitten. 'Een buitenstaander' kan soms een nieuwe kijk werpen op de situatie.

Een universele handleiding bestaat er nu eenmaal niet en ieder kind heeft andere struikelblokken, maar vooral ook een hoop talenten. Laat die talenten nu net de kracht zijn om op een creatieve manier om te gaan met die struikelblokken … ‘slim vooruit’ noem ik dat.

Contactgegevens

T. 0499/14 61 16
sarah@viacolumbus.be